KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas


Szanowni Państwo,

W związku z epidemią działalność diagnostyczna i terapeutyczna Poradni Psychologiczno Pedagogicznej nr 1 w Łodzi zostaje zawieszona. Sekretariat Poradni jest czynny od poniedziałku do piątku w godz. 8.00-16.00. Psycholodzy, pedagodzy, logopedzi pracują zdalnie w gotowości do udzielania pomocy w formie: konsultacji, porad, sesji terapeutycznych on-line, artykułów na stronie www.ppp1lodz.edu.pl, dyżurów telefonicznych tel. 42 651 49 72 lub 42 651 36 52.


Szanowni Państwo.
Grupa "Kultura on-line dla dzieci" na FB została stworzona, żeby móc wymieniać się ciekawymi formami spędzenia czasu z dziećmi w okresie kwarantanny.
Łódzkie Centrum Wydarzeń wraz z Wydziałem Kultury UMŁ i łódzkimi instytucjami kultury i placówkami edukacyjnymi codziennie o godzinie 10:00 i 10:30 publikują aktywności przeznaczone dla dzieci i ich rodziców. Chcemy możliwie jak najbardziej odciążyć rodziców i wspomóc ich w opiece nad dziećmi w tym trudnym okresie.
Zachęcamy do dzielenia się na stronie różnymi formami spędzanego czasu w domach.
Dbajcie o siebie i bliskich! Życzymy zdrowia i cierpliwości

Drodzy Rodzice
W zakładce  „Grupy” nauczycielki przygotowały dla dzieci propozycje różnorodnych działań w ramach realizacji wszystkich obszarów podstawy programowej wychowania przedszkolnego na dany tydzień.  W załącznikach zamieszczone są również karty pracy do realizacji przez dzieci w domu. Jeżeli karta pracy będzie wypełniona prawidłowo, to znaczy, że dziecko poradziło sobie z realizacją zadań i osiągnęło określoną wiedzę i umiejętności. Jeżeli natomiast dziecko będzie miało problemy
z wykonaniem zadań na kartach pracy, to prosimy Państwa o informację zwrotną do nauczycielek na adres mailowy, który widnieje przy każdej grupie. Jeżeli nie macie Państwo możliwości wydrukowania kart pracy prosimy, aby utrwalać z dziećmi te wiadomości w formie różnorodnych zabaw z wykorzystaniem materiałów dostępnych
w domu.
Dzieci 6 – letnie na koniec każdego tygodnia będą miały do wypełnienia kartę sprawdzającą zdobyte przez nie wiadomości i umiejętności w danym tygodniu. Wypełnione przez dzieci karty prosimy zachować i przekazać nauczycielkom w momencie powrotu dzieci do przedszkola. W przypadku braku możliwości wydrukowania kart sprawdzających, będą one dostępne do wypełnienia po powrocie dzieci do przedszkola.
Zachęcamy wszystkich Państwa do gromadzenia kart pracy lub prac plastycznych wykonanych przez dzieci, aby po powrocie do przedszkola mogły podzielić się efektami swoich działań zarówno z nauczycielkami jak i z innymi dziećmi.


Drodzy Rodzice,

w związku z zagrożeniem epidemicznym związanym z występowaniem zakażeń spowodowanych koronawirusem SARS-CoV-2, w trosce o zdrowie, Państwa i pracowników przedszkola prosimy o nieodbieranie kart pracy dzieci (karty pracy są tylko dodatkowym elementem pracy z dzieckiem).
Po konsultacji z Powiatową Stacją Sanitarno –Epidemiologiczną w Łodzi ul. Przybyszewskiego 10, Dział Higiena Dzieci i Młodzieży informuję, że należy ograniczyć wszystkie wyjścia z domu oraz przestrzegać „Wprowadzonych ograniczeń w przemieszczaniu się” zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24 marca 2020 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie ogłoszenia na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej stanu epidemii ( Dz.U. 2020 r. poz. 522 )
Jeżeli jednak stwierdzicie Państwo, że karty pracy są Wam niezbędne, jest to odpowiedzialność wyłącznie rodzica / prawnego opiekuna. Proszę o kontakt na nr telefonu 426521828 i umówienie się po odbiór kart pracy na konkretną godzinę (w celu zabezpieczenia pracownika przed kontaktem z innymi osobami).

PROSIMY O USZANOWANIE ZALECEŃ OGÓLNOPOLSKICH „ZOSTAŃ W DOMU”, SWOJEGO ZDROWIA I NASZYCH PRACOWNIKÓW.


Drodzy Rodzice
W związku z zaistniałą sytuacją jako Rada Pedagogiczna chciałybyśmy poinformować, że na chwilę obecną nie jest zagrożona realizacja podstawy programowej wychowania przedszkolnego, natomiast dla  tych z Państwa, którzy chcieliby skorzystać z kilku naszych pomysłów na spędzanie czasu z dziećmi rekomendujemy kilka linków z pomysłami na wspólne zabawy z dziećmi. Linki dostępne są w zakładce "Dla Rodziców" ( przed skorzystaniem z portali, prosimy zapoznać się z regulaminem ).


Drodzy Rodzice,

Sytuacja, w jakiej obecnie wszyscy się znaleźliśmy w związku z epidemią na terenie kraju i niebezpieczeństwem rozprzestrzeniania się koronawirusa, wymusza ograniczenie z Państwem bezpośredniego kontaktu. Od 16.03.2020 do odwołania prosimy kontaktować się z placówką wyłącznie telefonicznie w godzinach 8.00 – 15.00.
Prosimy nie składać dokumentów papierowych (nie będą przyjmowane ze względów bezpieczeństwa) W sprawach ważnych prosimy kontaktować się z nami na adres: kontakt@pm120.elodz.edu.pl (np. informacja o objęciu ścisłą kwarantanną rodziny naszego dziecka, zachorowanie w rodzinie naszego dziecka)



Zawieszenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych w przedszkolach, szkołach i placówkach oświatowych - CZYTAJ!!!



KORONAWIRUS - EDUKACJA - CZYTAJ!!!



NASZE PRZEDSZKOLE JEST NOWOCZESNĄ PLACÓWKĄ

WYPOSAŻONĄ I DOSTOSOWANĄ DLA DZIECI OD 3 DO 6 LAT DYSPONUJĄCĄ:
♦ przestronnymi salami zabaw,
♦ łazienkami dostosowanymi do wieku dzieci,
♦ salami zabaw z tablicami interaktywnymi,
♦ holem przystosowanym do zabaw ruchowych,
♦ kolorową salą zajęć dodatkowych z magicznym dywanem,
♦ ogrodem z atrakcyjnym sprzętem do zabaw terenowych,
♦ przestronną szatnią dla dzieci ,
♦ własnym zapleczem kuchennym,
♦ bezpłatnymi zajęciami z gimnastyki korekcyjnej (2 razy w tygodniu opłacane przez Gminę),
♦ zajęciami z języka angielskiego 2 razy w tygodniu dla wszystkich dzieci

ZAPEWNIAMY:
♦ fachową opiekę pedagogiczną, serdeczny personel pomocniczy;
♦ realizację podstawy programowej wychowania przedszkolnego;
♦ nowatorskie rozwiązania metodyczne stymulujące rozwój dziecka
(MDS, metoda I. Majchrzak, Model Naturalnej Nauki Języka, Pedagogika Zabawy, Edukacja przez ruch, drama, technologie informacyjno – komunikacyjne w edukacji małego dziecka);
♦ wdrażanie planu działań prospołecznych „Jestem dzielny”;
♦ wdrażanie innowacji pedagogicznej "Kolorowe kodowanie";
♦ realizację planów (zdrowotny, ekologiczny, bezpieczeństwa, adaptacyjny przedszkolny, adaptacyjny szkolny, edukacji komputerowej);
♦ wszechstronne wychowanie dziecka i przygotowanie do podjęcia nauki w szkole;
♦ pracę indywidualną i wspomagająco – korygującą;
♦ pracę indywidualną z dzieckiem zdolnym;
♦ pomoc psychologiczno - pedagogiczną;
♦ współpracę z Radą Rodziców, aktywne formy współpracy z Rodzicami;
♦ zajęcia ze specjalistami w ramach współpracy z Poradnią Psychologiczno – Pedagogiczną;
♦ smaczne posiłki (8.30 - I śniadanie, 11.30 - II śniadanie, 14.30 – obiad z surówkami, a między posiłkami owoce i napoje).